Hoe versterk je nierenergie in de winter

Hoe versterk je je nier-energie in de winter en waarom je dat zou moeten doen. Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze is de winter de tijd van de nieren. In deze tijd moet je je nier-energie vooral de nier-yang energie goed verzorgen. Lees verder

Wind en overgangsklachten

Wind en overgangsklachten: wat is wind volgens de Chinese geneeswijze ?

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze is de betekenis van wind: snel bewegen, snel veranderen en een factor die snel verschillende ziekten veroorzaakt.

Organen

Welke organen zijn belangrijk voor wind volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze?

  • De lever en de longen zijn belangrijk voor wind.

Lees verder

Tongdiagnostiek, hoe werkt dat?

Tongdiagnostiek: in de Traditionele Chinese Geneeswijze is – naast de polsdiagnostiek – ook de tongdiagnose een belangrijke manier om een diagnose te stellen.

Waarom tongdiagnostiek?

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze is onevenwichtigheid duidelijk te zien aan de tong. De tong weerspiegelt volgens deze geneeswijze bijna altijd het basissyndroom van het lichaam. Daarom is de tong-diagnose volgens deze geneeswijze de betrouwbaarste manier. Lees verder

Polsdiagnose, hoe werkt dat?

De polsdiagnose is in de Traditionele Chinese Geneeswijze de belangrijkste manier om tot een diagnose te komen.

Hoe de polsdiagnose werkt

Je vraagt je misschien af wat de Traditionele Chinese therapeut precies voelt bij het voelen van de pols. De Traditionele Chinese therapeut voelt naar de hartslag van de pols:

  • Is de hartslag snel of langzaam?
  • Oppervlakkig of diep?
  • Sterk of zwak?

Lees verder