Yang-leegte type

Hier vertel ik over het Yang-leegte type (阳虚).

Welke type ben jij? Iedereen is uniek

In mijn praktijk komen veel vrouwen met verschillende overgangsklachten. De ene heeft meer last van opvliegers, de andere heeft meer last van stemmingswisselingen.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze zijn er verschillende typen mensen. Daarom krijgen mensen ook verschillende klachten.

Lees verder
Geplaatst in TCG

Polsdiagnose, hoe werkt dat?

De polsdiagnose is in de Traditionele Chinese Geneeswijze de belangrijkste manier om tot een diagnose te komen.

Hoe de polsdiagnose werkt

Je vraagt je misschien af wat de Traditionele Chinese therapeut precies voelt bij het voelen van de pols. De Traditionele Chinese therapeut voelt naar de hartslag van de pols:

  • Is de hartslag snel of langzaam?
  • Oppervlakkig of diep?
  • Sterk of zwak?

Lees verder

Dumpling maken

Dumpling ( 饺子(JiaoZi) is traditionle Chinese voeding. Deze voeding heeft ongeveer 1800 jaar geschiedenis. Het is door een beroemde Chinese genees dokter Zhang Zhong Jing bedacht. En het is een van de belangrijkste gerechten bij het Chinese nieuwjaar. Mensen maken gezellig samen dumpling op de oudejaarsavond, om 12:00 uur ’s nachts eten ze op, dan krijgen het hele jaar geluk. Lees verder

Hoe versterk je nierenergie in de winter

Hoe versterk je je nier-energie in de winter en waarom je dat zou moeten doen. Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze is de winter de tijd van de nieren. In deze tijd moet je je nier-energie vooral de nier-yang energie goed verzorgen. Lees verder

Wind en overgangsklachten

Wind en overgangsklachten: wat is wind volgens de Chinese geneeswijze ?

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze is de betekenis van wind: snel bewegen, snel veranderen en een factor die snel verschillende ziekten veroorzaakt.

Organen

Welke organen zijn belangrijk voor wind volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze?

  • De lever en de longen zijn belangrijk voor wind.

Lees verder

Geplaatst in TCG